De mysteries achter het gedrag van je hond ontdekken

Er zijn veel verschillende redenen waarom honden zich gedragen zoals ze doen. Sommige gedragingen zijn instinctief, terwijl andere het resultaat kunnen zijn van training of aangeleerd gedrag. En, net als mensen, heeft elke hond zijn eigen unieke persoonlijkheid en temperament dat zijn gedrag kan beïnvloeden.

Neem de tijd om je hond te leren kennen.

Hond als individu

Leer je hond kennen op een manier die bij zijn karakter past.

Honden zijn geweldige wezens met een eigen persoonlijkheid. Helaas nemen we vaak niet de tijd om onze hond goed te leren kennen. En dat is jammer, want ze hebben ons zoveel te bieden.

Ze worden nu eenmaal niet geboren met een handleiding. Het is aan ons om te achterhalen wat ze nodig hebben. Honden zijn sociale dieren die interactie met mensen, en andere honden nodig hebben. Ze hebben naast lichaamsbeweging, mentale stimulatie en voldoende rust nodig.

Maak opnieuw kennis met je hond. Ik ben er om te helpen jouw hond beter te begrijpen en voort te bouwen op de unieke relatie die je al met hem hebt.

Privé lessen

Op les

Een klasje is niets voor mijn puppie.

Sommige honden hebben moeite om bij de les te blijven. Teveel prikkels en honden die opdringerig zijn. Zomaar een paar oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat je hond zich niet prettig voelt in een klasje. Je hond wordt gestrest, gaat blaffen of valt uit naar andere honden. En wil liefst zo snel mogelijk weg uit de situatie. Stress blokkeert nu eenmaal het leerproces.

Voor deze honden zijn onze puppy-lessen een uitkomst.

Individuele lessen, afgestemd op de jonge hond.

En wanneer je hond zover is, zijn de jonge honden wandelingen de volgende stap naar …. volwassenheid.

Hoe dan?

Maak opnieuw kennis met je hond.

Net zoals wij mensen zijn onze honden individuen. Ieder met een eigen karakter, en met z’n eigen behoeftes. Om deze reden zijn de lessen bij Natural-Dogs op individuele basis. Geen vast lespatroon zoals bij de reguliere hondenschool. Maar begeleiding aangepast aan jouw hond.

Waar doe je je hond het meeste plezier mee. Waarschijnlijk is dat heel iets anders dan dat wij ons kunnen inbeelden.

Wanneer je bij mij op les komt zul je merken dat er uiteindelijk niet zoveel getraind wordt met je hond. Je krijgt vooral een grote hoeveelheid praktische informatie over de hondentaal. Hoe je hond reageert op zijn omgeving en hoe je hier mee om kunt gaan.

Met andere woorden. Je leert je hond veel beter begrijpen en daardoor ben je in staat om vooraf in te schatten wat je hond gaat doen. Je zult al snel merken dat je hond in de gaten krijgt dat je hem beter begrijpt, en dat zie je terug in zijn gedrag. Je hond verandert, in positieve zin, omdat jij verandert.

Hoe mooi is dat!

Hondengedrag

Wanneer het even niet zo lekker gaat.

Onze filosofie gaat uit van ontwikkelen van sociale vaardigheden.

Wat bedoelen we daar mee?

Wanneer de hond in zijn natuurlijke (basis) behoeftes kan voldoen is dit een basis voor een stabiele, zelfverzekerde hond.

De meeste honden zijn gewoon huishonden. Een gezelschapsdier waarmee je lekker kunt gaan spelen, knuffelen en wandelen. Voor de hond is de wandeling het moment om naar uit te zien, maar niet altijd voor jou.
Gedragsproblemen lijken vaak uit het niets te ontstaan. Je hond valt zomaar uit naar andere honden of gromt en blaft wanneer iemand in de buurt komt.

Wil je meer weten over wat er omgaat in je hond, en praktische tips voor tijdens de dagelijkse wandeling? Hiervoor zijn onze sociale wandelingen uitermate geschikt.

Sociale wandelingen

Wanneer de hond z’n natuurlijke behoeftes mag ontwikkelen heeft dat op z’n gedrag een enorm positief effect. Voorkom frustratie van zowel jezelf als van je hond, want daar komt het uiteindelijk op neer.

We snappen ook wel dat het niet mogelijk is om volledig aan de behoeftes van de hond te kunnen voldoen. Maar hoe doe je dat dan, hoe ga je met je hond om zonder hem tekort te doen?

Gun je hond een hondenleven

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00