Lessen op maat.

Maar weinig honden kunnen overweg met de stress tijdens trainen in groepsverband.

Stress blokkeert nu eenmaal het leerproces, wat helaas kan uitdraaien op een negatieve ervaring. Omdat geen enkele hond hetzelfde is, zal ook het resultaat per individu verschillen.
Daarom zijn de lessen bij ons op individuele basis. Aangepast aan jouw hond en thuissituatie.
Bij ons leer je geen zit, af of netjes meelopen. Onze filosofie gaat uit van ontwikkelen van sociale vaardigheden. Wat we daar mee bedoelen is dat we de hond in zijn natuurlijke behoeftes voorzien, en wanneer we daar in slagen voldoende bagage geeft voor een rustige, zelfverzekerde hond.
Het overgrote deel van de honden is gewoon een hond die meedraait in het gezin, een gezelschapsdier waarmee je lekker kunt gaan wandelen, spelen en knuffelen. 4 maal per dag ga je met hem wandelen. Voor de hond het moment om naar uit te zien, maar niet altijd voor jou.
De praktijk is vaak minder rooskleurig. Gedragsproblemen ontstaan vaak uit het niets. Je hond valt zomaar uit naar andere honden, gromt en blaft wanneer iemand in de buurt komt.

Wat nu?

Toots ziet er ontspannen uit

De dagelijkse praktijk.

Wat zijn dan de belangrijkste natuurlijke behoeftes van de hond:

 • Slaap
 • Eten en drinken.
 • Sociale contacten.
 • Uitdaging.

Wist je dat een volwassen hond tot 18 uur slaap per dag nodig heeft, en pup zelfs nog meer. Dan kun je je ook voorstellen wat slaapgebrek met je doet, en wat het voor invloed heeft op gedrag. Uitgebreide informatie op onze vraag & antwoord pagina.
Net zoals wij mensen hebben honden behoefte aan contact met andere soortgenoten en mensen. Wanneer we tijdens het uitlaten contact vermijden doe je de hond echt tekort. Je loopt het risico op gedragsproblemen in plaats van dat je het voorkomt. Vaak zien we honden hyper worden wanneer er een andere hond aan komt. De behoefte aan sociaal contact is zo hoog dat de hond allerlei gedrag gaat vertonen om aan deze behoefte te kunnen voldoen. Corrigeer je de hond hiervoor dan snap je dat dit vroeg of laat invloed heeft op het gedrag
Alleen maar wandelen en niet mogen snuffelen. De omgeving verkennen met z’n superneus is een natuurlijke behoefte, honden leven nu eenmaal in een geuren-wereld. Bij ons mensen zijn juist de ogen het belangrijkste zintuig, wat zou betekenen dat we geblinddoekt door het leven moeten gaan. Meer hierover zie vraag & antwoord pagina.
Wanneer de hond z’n natuurlijke behoeftes mag ontwikkelen heeft dit op het gedrag een enorm positief effect. Voorkom frustratie van zowel jezelf als van je hond, want daar komt het uiteindelijk op neer. Je ergert je aan het gedrag van je hond, en je hond raakt gefrustreerd omdat hij niet aan zijn natuurlijke behoeftes kan voldoen.

Hoe dan wel?

We snappen ook wel dat het niet mogelijk is om volledig aan de behoeftes van de hond te kunnen voldoen. Maar hoe doe je dat dan, hoe ga je met je hond om zonder hem tekort te doen?

Wil je meer weten en met ons kennismaken, boek bijvoorbeeld eens een speurles, voor slechts €20. Tijdens deze speurles kunnen we overleggen waar de behoeftes liggen, en laten wij je versteld staan hoe je hond een spoor kan volgen. Alles vrijblijvend.

Of neem vrijblijvend contact met ons op.

Wat kost een privéles

Privéles

van ½ uur

€22,50

 • Voor honden van jong en oud
 • Met of zonder problemen
 • Van hyper tot agressief
 • Altijd individuele aandacht

Privéles

van 1 uur

€40,00

 • Voor honden van jong en oud
 • Met of zonder problemen
 • Van hyper tot agressief
 • Altijd individuele aandacht

Gedragsconsult

van 1 ½ uur

€55,00

 • Voor honden van jong en oud
 • Met of zonder problemen
 • Van hyper tot agressief
 • Altijd individuele aandacht

Logo Natural-Dogs

Contactinfo:

De Tulp 9
4631AJ, Hoogerheide
Telnr. +31612952566
Email: info@natural-dogs.nl

Bank: NL91KNAB0255471726
BTW nr. NL856668308B01
KVK nr. 66709717

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
Ineke

Ineke

I.v.m. lesgeven kan het zijn dat ik niet direct reageer. Laat een berichtje achter en zal zo snel mogelijk contact met je opnemen.

I will be back soon

Laat je bericht achter

Contact Form Chat
Ineke
Hallo 👋 Bedankt voor je interesse in ons. Voordat we beginnen, mag ik je naam weten?
Start chat met:
chat