Sociale wandelingen

Het Antwoord op:

Hondengedrag.

Vraag je je ook wel eens af waarom je hond zomaar reageert op andere honden of mensen.

Tijdens deze wandeling leg ik je uit wat ik aan lichaamstaal zie bij je hond, en hoe je hier mee om kunt gaan. En niet onbelangrijk, dat je de hondentaal van andere honden gaat herkennen. Daarnaast leg ik uit hoe jij met jouw lichaamstaal en houding je hond steun kunt geven en/of kunt helpen.

Wanneer je begrijpt wat er in een hond afspeelt. Kun je hierop anticiperen en problemen voorkomen.

We gaan, met max. 4 honden en hun baasjes, een wandeling maken van ongeveer een half uur. Aan mij de taak om jullie meer inzicht te geven in de hondentaal. Met als doel de honden sociaal met elkaar om te laten gaan. De honden wandelen aan de lijn. We oefenen bijvoorbeeld ook hoe je op straat een andere hond kunt passeren.

Na de wandeling drinken we met z’n allen koffie of thee. En is er ruim de gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

wanneer?

Ervaringen uitwisselen?

Na de wandeling drinken we met z’n allen koffie of thee.

Er is na de wandeling ruim de gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Voor de honden een snack om zo tot rust te komen.

Wil je meedoen?

De kosten voor de sociale wandeling zijn €12,50 per hond.

Wil je met 2 honden komen uit 1 gezin, dat kan ook. Liefst iedere hond met eigen gezinslid.

Reserveren kan met onze online agenda. Bellen, mailen of Appen kan natuurlijk ook.

Wanneer?

Periodiek op onderstaande dagen:
 • Zondagen om 09:00 uur.
 • Zondagen om 10:30 uur.
 • Zaterdagen om 14:00 uur.
 • Woensdagen om 14:00 uur.

Waar?

De locatie krijg je via de mail of WhatsApp door. Meestal in de omgeving van Ossendrecht.

Heb je vragen of opmerkingen? Mail of bel mij gerust.

geplande data

2023

Sociale Wandelingen 2023

Woensdagen:

Van 14:00 – 15:00

31 mei.

14 juni.

28 juni.

12 juli.

26 juli.

23 augustus.

20 september.

25 oktober.

22 november.

20 december.

Zaterdagen:

Van 14:00 – 15:00

12 augustus.

9 september.

14 oktober.

11 november.

9 december.

Zondagen:

Van 10:30 – 11:30

7 mei.

11 juni.

9 juli.

6 augustus.

3 september.

8 oktober.

5 november.

3 december.

2024

Sociale Wandelingen 2024

Zaterdagen:

Van 14:00 – 15:00

20 januari.

17 februari.

16 maart.

13 april.

11 mei.

8 juni.

13 juli.

10 augustus.

14 september.

12 oktober.

9 november.

7 december.

Zondagen:

Van 10:30 – 11:30

7 januari.

4 februari.

3 maart.

7 april.

5 mei.

2 juni.

28 juli.

25 augustus.

22 september.

20 oktober.

17 november.

15 december.

Vraag en Antwoord

Sociale wandelingen bij hondenschool Natural-Dogs.

Worden in groepjes van maximaal 4 koppels (hond + eigenaar) gegeven. Afhankelijk van het gedrag van de individuele hond wordt rekening gehouden met onderlinge afstand tussen de honden. Ik probeer altijd een groep samen te stellen waarbij elke hond een positieve ervaring meekrijgt. Maar vooral het bewust worden van lichaamstaal van je eigen hond is het hoofddoel.

Het nut van socialisatie.

Net zoals wij mensen hebben honden behoefte aan contact met andere soortgenoten en mensen. Wanneer we tijdens het uitlaten contact vermijden doe je de hond echt tekort. Je loopt het risico op gedragsproblemen in plaats van dat je het voorkomt. Vaak zien we honden hyper worden wanneer er een andere hond aan komt. De behoefte aan sociaal contact is zo hoog dat de hond allerlei gedrag gaat vertonen om aan deze behoefte te kunnen voldoen. Beperk je de hond hierin, of corrigeer je de hond hiervoor dan snap je dat dit vroeg of laat invloed heeft op het gedrag.

Sociale hondenwandelingen kunnen een effectief middel zijn om gedragsproblemen aan te pakken. Het is belangrijk om je hond te leren omgaan met andere honden op een natuurlijke sociale manier, om zo ongewenst hondengedrag te voorkomen. Door middel van socialisatie kunnen honden wennen aan verschillende situaties en prikkels, waardoor angst of agressie voorkomen kunnen worden. Tijdens deze wandelingen kunnen honden leren hoe ze op een respectvolle, ontspannen manier met elkaar om kunnen gaan. Het is hierbij van belang dat de begeleider goed inzicht gaat krijgen in de hondentaal, zodat hij of zij kan bijsturen wanneer dat nodig is. Door regelmatig sociale wandelingen te maken met je hond, kan zijn zelfvertrouwen groeien en zal hij zich op den duur comfortabeler voelen in sociale situaties. Het oplossen van gedragsproblemen bij honden vergt geduld en consistentie, waar sociale wandelingen een waardevolle bijdrage leveren aan het ontwikkelingsproces van je hond.

Het nut van deelnemen aan een sociale wandeling is meer inzicht krijgen in de hondentaal. En dat is vooral een groot voordeel tijdens de dagelijkse wandelingen. Honden communiceren met elkaar via lichaamstaal. Maar veel mensen zien dit onvoldoende. Hierdoor worden onbewust onze honden in ongewenste situaties gebracht. Ontstaan van gedragsproblemen zijn in de meeste gevallen de oorzaak van het niet herkennen van de hondentaal.

Wil je een positieve bijdrage leveren aan minder ongewenst (honden)gedrag op straat. Maak dan kennis met onze sociale hondenwandelingen.

Sociale hondenwandeling reactieve hond.

Sociale hondenwandelingen zijn perfect voor honden die reageren op andere honden of mensen. Vaak zijn reactieve honden de basis vergeten van hoe ze sociaal met andere honden om moeten gaan.

Sommige reactieve honden kunnen genieten van sociale wandelingen met andere honden, terwijl anderen dat niet kunnen. Het hangt echt af van de individuele hond en hoe hij reageert op andere honden. Als u niet zeker weet of een sociale wandeling wat is voor je hond, kunt u het beste even contact met mij opnemen.

Is je hond erg reactief, dan zou ik graag je hond zien voordat we aan de sociale wandeling mee doen.

Jazeker, de sociale wandelingen zijn ook geschikt voor honden die angstig of onzeker zijn. Vaak zie je dat een andere hond steun geeft aan de onzekere of angstige hond. En dat helpt stress en angst bij deze honden te verminderen.

Het hoofddoel van de sociale wandelingen is dat ik je wegwijs maak in de hondentaal. Maar ook hoe je op een ontspannen manier kunt wandelen met je hond. Het doel is altijd, rust in de hond creëren en meer inzicht krijgen in de hondentaal, van zowel je eigen hond als van een vreemde hond.

Maar ook:

 • Het op een juiste manier gebruiken van de hondenriem.
 • Wat ons gedrag voor effect heeft op de hond.
 • Gebruik van een langere lijn, en dat dit een positief effect kan hebben op het gedrag van de hond.
 • Hoe zou een wandeling eruit zien, wanneer de hond zou mogen kiezen.

Socialisatie als alternatief voor een gedragsconsult.

Er gaat niets boven iets nieuws leren in de praktijk. Dat maakt sociale wandelingen zo uniek. Ontspannen wandelen en gelijktijdig meer leren over de hondentaal.

Een gedragsconsult is verstandig wanneer je honden absoluut niet met andere honden of mensen overweg kan. Wanneer dit het geval is gaan we eerst kijken hoe ernstig het is en hoe we snel resultaat kunnen behalen.

Alle honden en hun baasjes kunnen wat leren tijdens een sociale wandeling. Ook ik leer van elke les die ik geef. Uiteindelijk hebben we met uiteenlopende honden en eigenaren te maken, die ieder een eigen karakter hebben. En dat maakt Natural-Dogs uniek, alles wat ik doe is afgestemd op jouw hond.

Ja, dat kan zeker. Misschien kan de pup nog niet de hele wandeling meedoen, maar contact met andere honden van verschillende leeftijden en rassen is zeer belangrijk. Tijdens een sociale wandeling kan de kennismaking met andere honden op een gecontroleerde manier plaatsvinden.

Speciaal voor pups en jonge honden is er de “Jonge honden wandeling“. Het doel komt overeen met de gewone “Sociale wandeling”, maar dan aangepast aan wat de jonge honden aankunnen.

meer info “Jonge honden wandeling”
 • Ik herken nu signalen van mijn hond en nu snap ik wat dat betekent.
 • Mijn hond is op straat niet meer zo reactief naar andere honden.
 • Na 1 sociale wandeling durfde mijn hond samen met een andere hond te snuffelen.
 • Ik weet nu hoe ik op straat andere honden kan passeren zonder dat mijn hond en ik in de stress geraken.
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00