Team Natural-Dogs

Uitrusten na de speurles
Toots, Ineke en Joek

Ineke

Ontdek samen met ons de wereld van honden!

Onze ontdekkingsreis begon in 2012 met Toots, onze Tollerpup. 3 jaar later kwam, de toen al 6-jarige, Joek bij ons wonen. Beiden met een heel eigen karakter. Een hele kluif om die 2 te leren begrijpen. Een jaar na het overlijden van Joek kwam Noortje bij ons wonen. Een hond die opgegroeid was met veel honden, maar met weinig mensen contact had gehad. Zij hebben ons er van bewust gemaakt dat geen enkele hond hetzelfde is, ook al zijn ze van hetzelfde ras. Zij stonden aan de basis van onze zoektocht naar het leren begrijpen van het gedrag van honden. Inmiddels hebben we geleerd dat geen enkele hond hetzelfde is. En dat je moet kijken naar het gehele plaatje.

Mijn doel is om honden het leven te geven dat ze verdienen.

Of je nu voor het eerst een hondenbezitter bent of een levenslange liefhebber, ik kan altijd iets voor je betekenen. Onze grote verscheidenheid aan lessen zal je helpen jouw hond beter te begrijpen en een sterkere band met hem te creëren. Van trainingstips tot adviezen die je tijdens de dagelijkse omgang met je hond kunt toepassen.

Ik heb in de afgelopen jaren diverse opleidingen gevolgd en blijf mij ook verdiepen in de nieuwste ontwikkelingen. Maar vooral zijn het de honden waar ik het meeste van heb geleerd.

Ik vind het belangrijk dat je plezier hebt samen met je hond en dat het lichamelijk en geestelijk welzijn voorop staat. Dat is de meest ontspannen en effectieve manier om samen iets te leren.

les boeken bij ineke

Sabrina

Dogs do speak, but only to those who know how to listen

Mijn naam is Sabrina Langenberg en ik ben dol op mijn 3 honden; De Teckels Saar & Ollie en Labrador Cooper. Dankzij mijn lieve, grappige, zachtaardige en iets wat onzekere Ollie ben ik in aanraking gekomen met Speuren en Detectie.

Ik vertel jullie graag ons verhaal:

Toen Ollie, net 8 weken oud, bij ons kwam wonen, zijn ook wij gestart met een standaard puppycursus. Alleen vond Ollie die puppycursus met die andere honden op het veld maar niets en ook het aanleren van de commando’s, zoals zit, af en blijf, bleken een ware worsteling. In plaats van afstand te nemen en te kijken naar wat mijn hond mij probeerde te vertellen, ging ik alleen maar meer mijn best doen en nog vaker trainen. Met als resultaat dat Ollie en ik elkaar niet meer begrepen en dat moest veranderen. Ik volgde diverse opleidingen, cursussen en workshops met als doel om Ollie beter te kunnen helpen. Vrijwel alle methodes qua opvoeding en het trainen van honden heb ik gevolgd en ik weet door mijn ervaring met Ollie dat honden niet te vangen zijn in één bepaalde filosofie of methode. Iedere hond is een individu, met z’n eigen unieke karakter en kwaliteiten……

Sabrina en Cooper

Ollie had mij al heel duidelijk vertelt dat hij zich tijdens de gehoorzaamheidscursussen niet op z’n gemak voelde en dus ging ik op zoek naar andere mogelijkheden. Die vond ik in het speuren en detectie bij Ineke en Natural-Dogs. Binnen no-time groeide zijn zelfvertrouwen en ik leerde écht te kijken en luisteren naar wat Ollie mijn nu eigenlijk probeerde te vertellen en nu volgen wij samen het juiste spoor! Dit avontuur begon jaren geleden met het idee en de intentie om mijn eigen honden te helpen en beter te leren begrijpen. Ineke heeft mij tijdens dit proces zo vaak aangemoedigd om hiermee ook anderen te inspireren.

Ik ben ontzettend blij en dankbaar dat ik deze kans krijg en met Ineke en René mag gaan samenwerken. Sommige van jullie heb ik al mogen ontmoeten tijdens de lessen bij Ineke, maar ik kijk er enorm naar uit om iedereen te leren kennen en samen met jullie op pad te gaan.

Les boeken bij Sabrina

Esther en Catootje

Esther

Samen genieten.

Mijn naam is Esther van Leeuwen en ik woon in Numansdorp met mijn gezin en onze beestenboel, bestaande uit honden, katten, kippen, geiten en schapen.

Ik heb dus drie honden. Twee Bearded Collies, Tess en Saar en een Engelse
Cockerspaniël Catootje. Drie totaal verschillende  honden en dat maakt het voor mij juist leuk en soms ook uitdagend.

Met Catootje heb ik verschillende gehoorzaamheidscursussen gedaan maar dat was het niet voor ons. We vonden het saai en waren op zoek naar meer uitdaging en samenwerking. Zo kwamen we terecht bij Ineke en Sabrina. We zijn eerst begonnen met detectie, wat ik ontzettend leuk vond, maar Catootje had dit al snel gezien. Dus op zoek naar nog meer uitdaging én vooral samenwerking. We zijn toen begonnen met speuren en dat was precies wat Catootje en ik wilden. Samen bezig zijn in de natuur én uitdaging. We genieten iedere week weer van het speuren en het leuke is dat Catootje er ook zo van geniet en het geeft haar enorm veel zelfvertrouwen.

Catootje en ik hebben al verschillende workshops gevolgd bij Natural-Dogs en bij Imas Animale. Afgelopen zomer zijn we samen afgereisd naar Limburg om daar een Speur Marathon te volgen bij Imas Animale. In die drie dagen hebben we samen zoveel geleerd en zo ontzettend genoten! Ik heb toen besloten dat ik meer wilde met het speuren. Binnenkort start ik dan ook met de opleiding Speur- en zoekhondengeleider en de opleiding Speurhondeninstructeur. Ik heb daar ongelofelijk veel zin in.

Ik was dan ook blij verrast en dankbaar dat Ineke en Sabrina mij vroegen om het team van Natural-Dogs te komen versterken. Ik kijk er naar uit om iedereen te leren kennen en samen aan de slag te gaan én samen te genieten van de honden.

les boeken bij esther

Snel een les boeken?

Lessen bij Ineke

Met onderstaande knoppen kom je direct op de eerst beschikbare datum van de gekozen les bij Ineke.

Lessen bij Sabrina

Met onderstaande knoppen kom je direct op de eerst beschikbare datum van de gekozen les bij Sabrina.

Lessen bij Esther

Met onderstaande knoppen kom je direct op de eerst beschikbare datum van de gekozen les bij Esther.

We horen graag van je.

Heb je een vraag, opmerking of een suggestie.

Vul dan onderstaand formulier in.

Contact Formulier
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00