Waarom maatwerk tuigjes?

Waarom maatwerk tuigjes?

Natural Dogs - Hondentraining en webshop

Een tuig op maat laten maken is een optie als je hond:

   • tussen 2 standaardmaten invalt
   • een lange rug heeft, zoals windhonden etc.
   • met een diepe borst
   • geen “standaard” lichaamsbouw.
   • die uit een normaal tuig weten te ontsnappen
   • of
   • je een zelfgekozen kleur(combinatie) wilt.
   • de magneetsluiting ideaal is in het dagelijks gebruik
   • ieder die moeite heeft met het gebruik van de reguliere kunststof gespen

Je hond moet ongehinderd kunnen wandelen, rennen, spelen, rollen zonder dat het tuig zijn bewegingen hindert.

Magnetische sluiting:

Waarom een magnetische sluiting op de tuigjes van Natural-Dogs. Nou, dat komt omdat ikzelf (René) al jaren last heb van reumatische klachten. En dan zijn de kunststof gespen, die op de meeste tuigjes zitten, niet de handigste voor mensen die last hebben van zere pezen en gewrichten.

Om die reden ben ik op zoek gegaan naar een alternatief, en uiteindelijk kwam ik bij een bedrijf terecht die allerlei sluitingen maakt voor uiteenlopende toepassingen, zoals voor motorhelmen, rugzakken, en diverse toepassing waarbij veiligheid een rol speelt.

Zij hebben een sluiting in het assortiment die perfect toe te passen is op hondentuigjes. Eerst hebben we de gekozen sluiting op de tuigjes van onze eigen honden getest, en dat bleek een succes. Zelfs zo’n groot succes dat we deze standaard leveren op alle tuigjes van ons eigen merk. Zelfs met handschoenen is ons tuigje makkelijk te openen of te sluiten, dus ook in de winter met handschoenen. Er is geen kracht nodig en je hoeft ook geen knopje in te drukken. Het sluiten gaat heel gemakkelijk, de gesp valt als het ware vanzelf dicht, mede door de kleine magneet wordt de sluiting als vanzelf gesloten. De sluiting is niet gevoelig voor vuil of water en is door de hond nagenoeg onmogelijk om te openen.

Twijfelt u of deze magnetische gesp sterk genoeg is, dan kunnen wij u verzekeren dat zelfs de sterkste honden eerder hun lijn of karabijnhaak kapottrekken, dan dat de gesp breekt of opengaat.